Nieuwe loot aan onze stam: Ria van Veldhuizen

Geplaatst op 5 juni 2015

Nieuwe loot aan onze stam: Ria van Veldhuizen.

Door: Loes de Blok

 

RIAAan de telefoon krijgt ‘onze’ Ria steeds meer vragen van klanten, wie ze is en wat ze bij ons doet. Tijd om haar voor te stellen. Maar eerst even melden dat Tatjana (receptioniste) zwanger is en vanaf 31 augustus tot 1 januari 2016 dus met zwangerschapsverlof gaat.

We waren net in zee gegaan met Ria (51) op een werkervaringsplek receptioniste, toen Tatjana zwanger bleek. Ria’s status als stagiaire gaan we nu omzetten in een contract  van 1 augustus tot 1 januari 2016. Maar tot die tijd zult u haar ook nog regelmatig zien of horen. Eerst komt Ria aan het woord, daarna Tatjana.

 

Ria: “Via mijn coach, die mij begeleidt nadat ik helaas een burn-out heb gehad, ben ik bij jullie gekomen. Sinds mijn 17de werk ik al in de administratie in heel veel verschillende gebieden, kortweg van parfum naar vuilnis. Van de Marine tot werk op een uitzendbureau. Heel divers dus, en altijd voor langere tijd. De automatisering heb ik helemaal meegemaakt vanaf het begin”.

“Ik heb het erg naar mijn zin hier, ik begin lekker ingewerkt te raken. Ondanks de grote reisafstand vanaf IJmuiden, waar ik woon, (twee uur heen en twee uur terug) ga ik elke keer met plezier naar mijn werk hier. Ik ben blij met dit interview zodat ik mij kan voorstellen aan de klanten. De sfeer hier op kantoor is open en vriendelijk en de werkzaamheden heel divers. Daar hou ik van. Ik heb al veel geleerd. En aantekeningen gemaakt bij alle handleidingen van Tatjana”.

 

“Ik ben blij dat ik op de weg terug ben naar werk en nu zelfs mag vervangen. Deze kans vind ik erg mooi. Ik hoop hiermee ervaring op te doen om na het vervangen van Tatjana verder te kunnen met werken. Ik ben nu blij hiermee en focus me erop”.

 

“Mijn hobby’s zijn motorrijden, muziek luisteren en concerten bezoeken, (van klassiek tot rock en pop) puzzelen, strandwandelingen en lekker kletsen met mijn kinderen”.

 

“Ik heb een zoon van 24 jaar in Honolulu en een dochter van 28 jaar die nu om de hoek woont na jaren in Turkije te hebben gewoond. We zijn een internationale familie: mijn man is Engelsman, mijn schoonzoon Turks en mijn schoondochter Amerikaanse. Dat past goed bij ons internationale klantenbestand”.

 

 

Verlofganger Tatjana:

 

04 _MAC4653“Mijn baan hier is eigenlijk niet volgens mijn achtergrond. Ik heb dus veel geleerd hier. Qua belastingen natuurlijk. Persoonlijk heb ik moeten leren dat ik rustig moet werken en overal de tijd voor moet nemen. Ik kom uit de horeca en werkte als teamleider in een sportwinkel. Allemaal rap, rap, rap. In het begin ging ik hier te snel en maakte daardoor onnodige fouten. Mijn grootste leerpunt. Eerst was het meer fysiek werk, nu kom ik vooral heel moe in mijn hoofd thuis na een werkdag. Ik heb onder anderen een opleiding gastvrouw gevolgd en dat sluit hier wel goed bij aan in het contact met de klanten. Dat vind ik ook heel leuk”.

 

“Het leukste vind ik dan ook het contact met klanten en minder leuk vind ik de stilte om me heen. Laat de telefoon maar 30 keer rinkelen, ik hou van reuring. We hebben heel veel verschillende soorten klanten, die je ieder anders moet benaderen. En dat moet je aanvoelen. Bij de één een losse benadering en bij de ander meer zakelijk en u zeggen. Ik hou erg van die variatie. Je past je aan, aan de klant”.

 

“Oh ja ik vind ook leuk aan dit kantoor dat het wel zakelijk is maar niet formeel. Het is eerder een huiselijke sfeer dan een zwarte pakken kantoor. En zo zijn onze klanten ook”.

 

“Tegen Ria wil ik zeggen dat het goed komt. Ik heb er vertrouwen in. Je collega’s willen je zeker helpen. Vooral veel lol hebben. En me regelmatig bellen zodat ik betrokken blijf. Zelf ben ik maar kort ingewerkt en de vele computerprogramma’s met de vele uitzonderingen die je per klant moet weten heb ik in de praktijk geleerd. Nu heb ik veel handleidingen gemaakt en Ria maakt daar aantekeningen bij. Anders is het niet te doen. Er zijn zoveel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden”.

 

“Ik ga mijn werk vreselijk missen, maar ieder zegt dat het verlof gaat omvliegen. Mij lijkt het lang. Ik ben vandaag precies op de helft van mijn zwangerschap: 20 weken en ben best erg moe na een werkdag. Ik ga dus vroeg slapen. Verder gaat het goed, op wat bekkeninstabiliteit na. En mijn turntrainingen geef ik nog maar één keer per week”.

 

“Ik weet echt nog niet precies hoeveel ik ga werken als mijn baby er eenmaal is. Dat is een heikel punt voor mij. Het hangt af van veel factoren. Nu kom ik er nog niet uit. Ik hoop heel erg, als de kleine er eenmaal is, dat ik het niet erg ga vinden een dag minder te werken. Ik kan nu niet anders dan het  plannen wat loslaten, en dat vind ik lastig”.

 

En als interviewer wil ik zeggen: “Succes Ria! Succes Tatjana!” Ria werkt vanaf 1 augustus op maandag, woensdag en vrijdag. En tot die tijd op dinsdag en vrijdag. Vanaf 1 augustus werkt Tatjana van dinsdag tot en met vrijdag.

Laat een reactie achter